Пъстърва с броколи и спанак

Рибни филета върху канапе от пюриран спанак и броколи - азиатска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 03.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви
40 г краве масло
1 ч. л. сух магданоз
1/2 ч. л. чесново брашно
1/2 ч. л. лучено брашно
1/2 ч. л. червен пипер
бял пипер и сол на вкус
200-250 г спанак
200 г броколи
1 скилидка чесън
1/3 глава кромид лук
1 резен джинджифил
1 с. л. оцет
1 ч. л. соев сос
1 ч. л. захар
чили сос за гарниране
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва с броколи и спанак
Пъстървите се почистват от главите и перките и се филетират.
2
Пъстърва с броколи и спанак 2
В дълбок съд се смесват сух магданоз, чесново брашно, лучено брашно, червен пипер, бял пипер и сол.
3
Пъстърва с броколи и спанак 3
Заливат се с разтопеното краве масло и се разбъркват.
4
Пъстърва с броколи и спанак 4
Джинджифилът, чесънът и лукът се нарязват наситно и се запържват за 1-2 минути в малко олио.
5
Пъстърва с броколи и спанак 5
Добавят се соевият сос, захарта и оцетът и се слагат розичките броколи. Налива се вода и броколите се задушават около 15 минути.
6
Пъстърва с броколи и спанак 6
Сместа се пюрира в блендер заедно с бланширания спанак.
7
Пъстърва с броколи и спанак 7
Филетата се овалват в подправките с масло, слагат се с кожата надолу в умерено загрят грил тиган и се пържат по 4-5 минути от всяка страна.
8
Пъстърва с броколи и спанак 8
Рибата се сервира върху канапе от зеленчуково пюре и се гарнира с чили сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


270 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: