Пъстърва с броколи и спанак

Дата: 03.01.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви
чили сос за гарниране
1 ч. л. захар
1 ч. л. соев сос
1 с. л. оцет
1 резен джинджифил
1/3 глава кромид лук
1 скилидка чесън
200 г броколи
200-250 г спанак
бял пипер и сол на вкус
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. лучено брашно
1/2 ч. л. чесново брашно
1 ч. л. сух магданоз
40 г краве масло
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Пъстърва с броколи и спанакПъстървите се почистват от главите и перките и се филетират.
2
Пъстърва с броколи и спанак 2В дълбок съд се смесват сух магданоз, чесново брашно, лучено брашно, червен пипер, бял пипер и сол.
3
Пъстърва с броколи и спанак 3Заливат се с разтопеното краве масло и се разбъркват.
4
Пъстърва с броколи и спанак 4Джинджифилът, чесънът и лукът се нарязват наситно и се запържват за 1-2 минути в малко олио.
5
Пъстърва с броколи и спанак 5Добавят се соевият сос, захарта и оцетът и се слагат розичките броколи. Налива се вода и броколите се задушават около 15 минути.
6
Пъстърва с броколи и спанак 6Сместа се пюрира в блендер заедно с бланширания спанак.
7
Пъстърва с броколи и спанак 7Филетата се овалват в подправките с масло, слагат се с кожата надолу в умерено загрят грил тиган и се пържат по 4-5 минути от всяка страна.
8
Пъстърва с броколи и спанак 8Рибата се сервира върху канапе от зеленчуково пюре и се гарнира с чили сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта