Пъстърва с картофен топинг

Запържено в масло рибно филе с гарнитура от картофени колелца и сметанов сос с розмарин и мащерка
Източник: Бон Апети
Дата: 18.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви (400-500 г)
10 г масло
1 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
1 щипка копърово семе
200 г бейби картофи
50 мл течна сметана
1 ч. л. доматено пюре
1 щипка розмарин
1 щипка мащерка
1 шепа рукула
4-5 чери домата
1 с. л. зехтин



Начин на приготвяне:
1
Пъстърва с картофен топинг
Картофите се нарязват на тънки колелца и се пържат в обилно количество олио. След това се изваждат, отцеждат се от мазнината и се посоляват.
2
Пъстърва с картофен топинг 2
Рибата се филетира, като гръдната кост и перките внимателно се отстраняват.
3
Пъстърва с картофен топинг 3
Маслото и зехтинът се загряват в тиган, слага се скилидката чесън и се запържва за 1 минута. След това в тигана с кожата надолу се поставят филетата риба, поръсват се с копърово семе и се пържат по 3-4 минути от всяка страна.
4
Пъстърва с картофен топинг 4
Изпържените рибни филета и чесънът се изваждат и в същата мазнина леко се запържва доматеното пюре. Налива се сметаната, подправя се с мащерка и розмарин и се разбърква.
5
Пъстърва с картофен топинг 5
Щом доматеното пюре се разтвори, се посолява, добавят се пържените картофи, разбърква се и се разрежда с малко вода. След 1 минута топингът се сваля от котлона.
6
Пъстърва с картофен топинг 6
Листата рукула се нарязват наедро, чери доматите – на четвъртинки. Поставят се в салатиера, посоляват се, поливат се със зехтин и се разбъркват с ръце.
7
Пъстърва с картофен топинг 7
При сервиране филетата пъстърва се гарнират със салатата и с топлия топинг.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: