Пъстърва с орехова коричка

Дата: 09.03.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви
1 с. л. зехтин
1-2 с. л. бял винен оцет
2 филии хляб
300 г домати
бял пипер и сол на вкус
сокът от 1 – 1 1/2 лимон
3-4 стръка магданоз
2 филии хляб
50 г орехови ядки
зехтин за намазняване
1 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Пъстърва с орехова коричкаВ купата на блендер се слагат ореховите ядки, филиите хляб и магданозът.
2
Пъстърва с орехова коричка 2Овкусяват се с бял пипер и сол, заливат се с лимонов сок и се пюрират.
3
Пъстърва с орехова коричка 3Пъстървите се натриват със сол.
4
Пъстърва с орехова коричка 4Всяка риба се поставя в намазнена със зехтин хартия за печене.
5
Пъстърва с орехова коричка 5След това се покрива със сместа за ореховата коричка и леко се полива със зехтин.
6
Пъстърва с орехова коричка 6Рибите се увиват в хартията така, че да се затвори максимално добре. Получените пакетчета се поставят в тава и се пекат около 15 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
7
Пъстърва с орехова коричка 7Филиите хляб за соса се начупват в купа и се заливат с оцета.
8
Пъстърва с орехова коричка 8Месестата част на доматите се отделя и се слага в каната на пасатор.
9
Пъстърва с орехова коричка 9Добавя се накиснатият хляб, поръсва се със захар, налива се зехтинът и се пюрира.
10
Пъстърва с орехова коричка 10Пъстървата се изважда от хартията за печенеи се обезкостява. Сервира се със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта