Пъстърва с пикантни зелени домати

Дата: 25.10.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пъстърви
10 зърна черен пипер
1 кубче зеленчуков бульон
1/4 връзка магданоз
за доматите:
500 г зелени домати
100 г захар
100 мл винен оцет
100 мл вода
10 зърна черен пипер
2 дафинови листа
лют пипер на вкус
за картофеното пюре:
1 кг картофи
30 г масло
5-6 стръка копър
3-4 щипки индийско орехче
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. сол
1/4 връзка копър
за соса:
100 г масло
1 морков
1 малко парче праз
2 с. л. каперси
 

Начин на приготвяне:
1
Пъстърва с пикантни зелени доматиОцетът се налива в тенджерка, изсипва се захарта, ароматизира се с дафиновите листа и се подправя с черен пипер, лют пипер и сол. Налива се вода, слагат се вързаните с конец стръкове копър и се кипва. Ври 1-2 минути.
2
Пъстърва с пикантни зелени домати 2Зелените домати се нарязват на тънки полумесеци и се потопяват в приготвената марината. Варят се 8-10 минути, след това се свалят от котлона и се оставят да се охладят.
3
Пъстърва с пикантни зелени домати 3В тенджера се налива 1 литър вода, слагат се зърната черен пипер, вързаните с конец стръкове магданоз и стритият бульон. Кипва се.
4
Пъстърва с пикантни зелени домати 4Пъстървите се почистват от перките, слагат се в кипналата вода и се похлупват. След няколко минути съдът се сваля от котлона и рибата престоява под капак около 15 минути.
5
Пъстърва с пикантни зелени домати 5Картофите се сваряват с обелките. След това се обелват и се намачкват, като се налива горещото прясно мляко. Посолява се, ароматизира се с индийско орехче, добавят се мекото масло и наситненият копър и се смесва добре.
6
Пъстърва с пикантни зелени домати 6Гарнитурата се поддържа топла, като купата се поставя в тава, в която се налива вода и се загрява.
7
Пъстърва с пикантни зелени домати 7Морковът и празът се нарязват на малки кубчета. Половината от маслото за соса се загрява и нарязаните зеленчуци се пържат, докато омекнат (3-4 минути). Налива се саламурата на каперсите и когато се изпари, се добавят каперсите заедно с останалото масло. Разбърква се и се посолява.
8
Пъстърва с пикантни зелени домати 8Рибата се филетира и се поставя в загрята чиния. Отстрани се слага от картофената гарнитура и пикантните зелени домати. Залива се със соса и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта