Пъстърва с прошуто и салвия

Дата: 10.09.2009
Източник: Бон Апети
Пъстърва с прошуто и салвия
 
Необходими продукти:
4 пъстърви (1–1,2 кг)
2 стръка пресен розмарин
2 стръка пресен риган
2 стръка пресен босилек
1 лимон
сол и черен пипер на вкус
4 с. л. зехтин
8 листа салвия
200 г прошуто (или друг вид шунка)
2 стръка мащерка
 

Начин на приготвяне:
1
Рибата се почиства, измива се и се овкусява със сол и черен пипер. В коремната кухина се поставя по парче лимон и наситнените подправки за плънката.
2
От хартия за печене или алуминиево фолио се отрязват 4 листа, големи колкото да се увие добре рибата, и се намазват със зехтина.
3
Върху тях се поставя по резен прошуто, по 2 листа салвия и овкусената риба. Отново се покрива със салвия и прошуто и се увива добре.
4
Пече се на умерена жар около 5–7 минути от всяка страна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта