Пъстърва със синьо сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 10.07.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви
100 г синьо сирене
50 г орехови ядки
2 клонки розмарин
2 стръка магданоз
2 щипки чесън на прах
черен пипер и сол на вкус
зехтин за намазване на фолиото
сос „Уорчестър“ и лимонов сок на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва със синьо сирене
Пъстървата се почиства и се обезкостява.
2
Пъстърва със синьо сирене 2
Ореховите ядки се запичат в тиган около 2 минути.
3
Пъстърва със синьо сирене 3
Синьото сирене се намачква с помощта на вилица.
4
Пъстърва със синьо сирене 4
Полива се със зехтин и сос „Уорчестър” и се поръсва с чесън на прах, черен пипер и наситнен магданоз.
5
Пъстърва със синьо сирене 5
Рибата се поръсва със сол и черен пипер и се полива с лимонов сок.
6
Пъстърва със синьо сирене 6
Изпечените орехови ядки се смилат с малко сол и се разпределят във вътрешността на рибата.
7
Пъстърва със синьо сирене 7
Върху ореховия слой се разстила пастетът от синьо сирене.
8
Пъстърва със синьо сирене 8
Пълнените риби се поставят заедно с клонките розмарин в намазано със зехтин фолио и се изпичат за 25 минути във фурна на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2017
Аз я приготвих със синьо сирене и сурови смлени бадеми. Стана уникална :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: