Пъстърва със сос „Морне“

Дата: 06.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви
30 г каперси
1 скилидка чесън
2 стръка копър
зехтин за намазване
сол и бял пипер на вкус
за соса „Морне“:
250 мл прясно мляко
15 г краве масло
15 г брашно
2 жълтъка
50 г сирене „Чедър“
50 мл животинска сметана
1 щипка индийско орехче
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пъстърва със сос „Морне“Рибата се почиства от костите.
2
Пъстърва със сос „Морне“ 2Слага се в намазана със зехтин тава с кожата надолу и се овкусява със сол и бял пипер.
3
Пъстърва със сос „Морне“ 3Поръсва се с наситнените чесън и каперси, полива се със зехтин и се пече около 8 минути в загрята на 220 градуса фурна.
4
Пъстърва със сос „Морне“ 4Сосът „Морне“ се приготвя като маслото се запържва в брашното и малко по малко се налива прясното мляко.

5
Пъстърва със сос „Морне“ 5Готви се на слаб огън, докато се сгъсти и се подправя с индийското орехче.
6
Пъстърва със сос „Морне“ 6Добавя се сметаната, смесена с жълтъка и сосът се готви още 1–2 минути, след което се дърпа от котлона.
7
Пъстърва със сос „Морне“ 7Слага се настърганото сирене, разбърква се и се овкусява със сол и бял пипер.
8
Пъстърва със сос „Морне“ 8Рибата се поръсва с наситнения копър и се залива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2016
Много гъст стана соса. Нещо не ме изкефи резултата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта