Пъстърва в коричка и крем от чушки

Дата: 29.12.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви
400 г точени кори
200 г печурки
30 г масло
зехтин за намазняване
2-3 стерилизирани чушки
100-150 мл течна сметана
1 щипка сух копър
бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пъстърва в коричка и крем от чушкиПъстървите се филетират. Филетата се поставят в чиния и се посоляват.
2
Пъстърва в коричка и крем от чушки 2Печурките се нарязват на филийки и се запържват за 2-3 минути в тиган с предварително загрятото масло.
3
Пъстърва в коричка и крем от чушки 3Чушките се пюрират заедно със сметаната, като се подправят с щипка копър и бял пипер на вкус.
4
Пъстърва в коричка и крем от чушки 4Един върху друг се слагат два листа точени кори и се поливат със зехтин. Покриват се с трети лист, който също се намазнява. След това корите се сгъват на три, така че да се получи широка ивица.
5
Пъстърва в коричка и крем от чушки 5В единия край на ивицата се поставя парче от рибното филе, сипва се малко от гъбите и накрая се покрива с 1 с. л. от крема от чушки. Завива се, така че да се получи форма на тригуна.
6
Пъстърва в коричка и крем от чушки 6Тригуните се нареждат в йенска тава, леко се набождат с вилица и по желание се намазват с разбито яйце. Пекат се 20-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
7
Пъстърва в коричка и крем от чушки 7При сервиране всяка порция се поднася с приготвения крем от чушки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
Denitsa Grudeva се регистрира в сайта.
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта