Пъстърва в тесто

Източник: Стилиан Божков
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.07.2016
Пъстърва в тесто
 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
10 г прясна мая
захар
сол
1 стрък розмарин
2 скилидки чесън
300 мл вода (топла)
50 мл зехтин

за рибата:
300 г пъстърва
3 скилидки чесън
20 г каперси
1 лимон
3 стръка копър
сол и черен пипер

за гарнитура:
100 г чери домати
1 връзка пресен лук
1 скилидка чесън
сокът от 1/2 лимон
зехтин
сол


Начин на приготвяне:
1
За тестото разтворете маята в малко топла вода, заедно със захарта. Разбъркайте и оставете сместа да шупне.
2
Нарежете наситно розмарина и скилидките чесън. Добавете ги към брашното (в голяма купа), заедно с щипка сол. Разбъркайте и направете кладенче, в което изсипете шупналата мая. Замесете гладко и еластично тесто. Оформете го на топка, сложете го в купа, покрийте го и го оставете да втаса.
3
Отстранете главата на почистената риба и я разрежете до края на опашката. С помощта на нож отделете всички кости.
4
Поръсете рибата със сол и черен пипер. Нарежете лимона на тънки резенчета и ги подредете във вътрешността на пъстървата. Сложете в рибата сложете каперсите, целите скилидки чесън и стръкове копър и я затворете.
5
Разточете тестото върху набрашнен плот на 2 тънки кори. Намажете долната кора обилно със зехтин и поставете рибата по средата. Прехвърлете тестото с рибата в тава, покрита с хартия за печене. Поставете втората кора върху рибата и хубаво я притиснете около нея, да няма въздух. Краищата на тестото завийте навътре. Намажете тестото със зехтин и печете до златисто (20 минути) в предварително загрята на 180 градуса фурна.
6
За салцата разполовете чери доматите и наситнете лука и чесъна. Овкусете ги със сол, лимонов сок и зехтин.
7
Разрежете изпечената в тесто риба надве и я поднесете със салца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: