Пъстървата на мелничарката

Дата: 25.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви
6 с. л. краве масло
2 с. л. олио
2 с. л. каперси
2 с. л. сок от лимон
1/4 връзка магданоз
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пъстървата на мелничаркатаРибата се филетира, а кожата се отстранява.
2
Пъстървата на мелничарката 2Филетата се подсушават и се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и излишното се изтупва.
3
Пъстървата на мелничарката 3Запържват се от двете страни, до златисто, в силно сгорещено олио.
4
Пъстървата на мелничарката 4Маслото се слага на умерен огън и се готви, докато стане златистокафяво и с приятен орехов аромат. Прибавят се лимоновият сок, наситненият магданоз и накълцаните каперси.
5
Пъстървата на мелничарката 5Разбърква се и се дърпа от котлона.
6
Пъстървата на мелничарката 6Рибата се овкусява със сол и черен пипер и се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
Направих я с лаврак и запазих кожата - облизахме си пръстите!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
Viki Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта