Пастел (баница с патладжан и месо)

Дата: 24.09.2005
Източник: Бон Апети
Пастел (баница с патладжан и месо)
 
Необходими продукти:
250 г кайма
2 патладжана
1 пакет точени кори
1 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пастел (баница с патладжан и месо)Патладжаните се измиват и се изпичат във фурна, след което се обелват и се нарязват наситно до консистенцията на пюре.
2
Пастел (баница с патладжан и месо) 2В каймата се наливат 100 мл вода и се намачква с преса за пюре. Налива се олиото и се задушава за кратко на тих огън. Каймата и патладжанът се смесват и се овкусяват с черен пипер и сол.
3
Пастел (баница с патладжан и месо) 3В намазнена тава се слагат 3 кори, разпределя се част от готовата плънка, отново се слагат кори и процедурaта продължава, докато свършат продуктите.
4
Пастел (баница с патладжан и месо) 4Баницата се поръсва с олио, набожда се с вилица на няколко места и се пече в умерено загрята фурна при температура 180 градуса, докато се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта