Пастет от телешки език

Дата: 21.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 телешки език (около 1 кг)за варенето на езика:
50 г глава целина
1/4 връзка магданоз
2 моркова
1 глава лук
4 зърна бахар
за пастета:
150 г майонеза
100 г кисели краставички (дребни)
30 г каперси
2 глави шалот
1/6 връзка див лук
1 ч. л. дижонска горчица
1/2 ч. л. сос „Уорчестър“
сол и черен пипер на вкус
за поднасяне:
1 хляб с квас
 

Начин на приготвяне:
1
Пастет от телешки езикЕзикът се вари около 3 часа във вода, заедно с бахара и нарязаните наедро магданоз, моркови, целина и лук.
2
Пастет от телешки език 2Обелва се, докато е все още горещ и се смила.
3
Пастет от телешки език 3Разбърква се с майонезата, горчицата, соса „Уорчестър“, сол и черен пипер на вкус.
4
Пастет от телешки език 4Лукът шалот, краставичките, каперсите и дивият лук се режат наситно и се прибавят към пастета.
5
Пастет от телешки език 5Поднася се, намазан върху филийки хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2016
Различен, истински и много вкусен пастет. Направих го с краставички от т.нар. \"сурова трушия\", чиято саламура е само със сол. За малко цвят сложих и лилава маслинка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


592 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта