Пасти „Жербо“

Дата: 28.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
100 г краве масло
50 г заквасена сметана
50 г захар
50 мл прясно мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. суха мая
1 щипка сол
200 г шоколадов кувертюр
за плънката:
300 г орехи
200 г конфитюр от кайсии
100 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
Пасти „Жербо“Маята се разбърква със затопленото мляко и захарта. Брашното се смесва със солта и содата. Добавя се нарязано на кубчета масло. Претрива се с ръце, докато се получат трохи. Добавя се млякото с маята, както и заквасената сметана. Замесва се меко тесто, което се разделя на три равни части.
2
Пасти „Жербо“ 2Всяка част се разточва на кора с диаметър 26 см.
3
Пасти „Жербо“ 3Орехите се смилат много ситно и се смесват със захарта.
4
Пасти „Жербо“ 4Форма за печене с подвижно дъно (с диаметър 26 см) се покрива с пергаментова хартия. Слага се първата кора тесто и се намазва с половината конфитюр.
5
Пасти „Жербо“ 5Поръсва се с половината орехи със захар. Следва втора кора. Намазва се с останалия конфитюр, поръсва се с останалата орехова смес и се слага третата кора.
6
Пасти „Жербо“ 6Покрива се с кърпа и се оставя на топло за час.
7
Пасти „Жербо“ 7Пече се 20 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
8
Пасти „Жербо“ 8Изважда се и веднага се поръсва с шоколада. Когато започне да се топи, се размазва с шпатула.
9
Пасти „Жербо“ 9Оставя се да се охлади на стайна температура, а след това се прибира в хладилник за една нощ.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Със сладко от ягоди и страхотна шоколадова глазура.
5.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2016
Приятен вкус и аромат на кайсии,аз промених малко отгоре украсата,като поръсих с малко кокосови стърготини,но това е въпрос на личен вкус.
4.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
Супер торта, резултата е страхотен без 2 часа да мажеш, подреждаш и изцапваш съдове за два етажа съдомиялна.
3.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2016
Мммммм, вкусотия 10 +
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2016
Много хубава рецепта,не очаквах толкова добър краен резултат. Единствено срещнах трудност при разточването на корите,бяха прекалено меки и на места малко се разкъсаха.Глазурата не я размазах като хората,но другия път ще се постарая повече.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта