Пастицио с тиквички

Истинско пиршество за любителите на пастата
Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 тиквички
500 г паста „Букатини“
300 г кашкавал от овче мляко
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за рагуто:
700 г смляно месо от телешки врат
700 г смлени домати (от консерва)
150 мл червено вино
30 мл зехтин
3 скилидки чесън
1 глава лук
2 дафинови листа
1 ч. л. захар
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за бешамела:
250 мл прясно мляко
50 г сирене „Пармезан“
2 яйца
2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пастицио с тиквички
Лукът и чесънът за рагуто се наситняват и се запържват в зехтина.
2
Пастицио с тиквички 2
Добавя се каймата и се пържи, докато се получат трохи.
3
Пастицио с тиквички 3
Налива се виното.
4
Пастицио с тиквички 4
Когато алкохолът се изпари, се прибавят дафиновите листа и доматите. Подправя се със захар, сол, черен пипер и индийско орехче. Готви се на тих огън поне 40 минути, докато се получи много гъст сос.
5
Пастицио с тиквички 5
Маслото за бешамела се загрява и в него се запържва брашното.
6
Пастицио с тиквички 6
Налива се млякото и се готви до получаването на хомогенен сос.
7
Пастицио с тиквички 7
Дърпа се от котлона. Прибавя се настърганият пармезан, чукват се яйцата и се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер.
8
Пастицио с тиквички 8
Тиквичките се режат натънко по дължина и се овкусяват със сол и черен пипер. Заливат се със зехтина и се запичат на грил тиган.
9
Пастицио с тиквички 9
Пастата се сварява в подсолена вода, докато стане „ал денте“.
10
Пастицио с тиквички 10
Отцежда се и се разбърква с бешамела и рагуто.
11
Пастицио с тиквички 11
В намазнена тава се подреждат половината тиквички. Сипва се пастата.
12
Пастицио с тиквички 12
Покрива се с останалите тиквички и се поръсва с настъргания кашкавал.


13
Пастицио с тиквички 13
Пече се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) до златисто – 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: