Пататник

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 картофа
2 яйца
100 г сирене
5-6 стръка джоджен (1 ч. л. сух)
1 к. ч. олио
 

Начин на приготвяне:
1
ПататникКартофите се обелват и се настъргват на ренде. След това се посоляват, слагат се в тензух и се изстискват от водата. Прибавят се разбитите яйца и натрошеното сирене и се подправя със ситно нарязания джоджен.
2
Пататник 2В тиган се налива 1/2 от олиото и когато се сгорещи, се изсипва сместа. Пече се около 10 минути на тих огън под капак, след което се обръща от другата страна и се пече още 7-8 минути отново под капак.
3
Пататник 3СЪВЕТ: За да се обърне пататникът, върху тигана се поставя тавичка и много бързо се обръща. След това пататникът се избутва в тигана откъм суровата страна и се доизпича.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Трябва да поработя по обръщането ,но иначе на вкус стана чудесен пататник.
2.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
това е произведението ми
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
вкусно стана
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта