Пататник

Дата: 19.07.2014
Източник: lorchi
ТИТЛА: Чирак
Пататник
 
Необходими продукти:
за тестото:
6 с. л. брашно
3 с. л. олио
вода
за плънката:
1 кг. картофи
1 глава кромид лук
2 бр. яйца
по желание сирене
по желание кашкавал
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
ПататникЗамесете брашното и добавете на око вода и още брашно, ако е необходимо. Тестото трябва да се разточи на тънки кори, затова не трябва да лепка.
2
Пататник 2Измийте, обелете и настържете картофите и лука. Прибавете яйцата, сол и черен пипер на вкус. Хубаво е да отцедите сместа от водата, която пускат картофите. По желание добавете сирене, кашкавал или месо.
3
Пататник 3Разделете тестото на 2 топчета и разточете на тънка кора едното топче. Постелете кората в намазнена тава. Изсипете сместта и загънете крайчетата на тестото.
4
Пататник 4Разточете и втория блат и покрийте сместа като подпъхвате крайчетата.
5
Пататник 5Пече се 30 минути във фурна на 200 градуса, след това обърнете пататника, и го върнете във фурната за още 25-30 минути. Сервира се топъл, но е вкусен и студен.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2015
никога не съм ял или правил , имам въпрос към печенето.При обръщането няма ли възможност да се разпадне пататника ?
2.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
обожавам го
1.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2014
Много вкусно.Ако се добави и кашкавал и някакво месо,ще е супер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта