Пататник

Дата: 10.11.2011
Източник: Бон Апети
Пататник
 
Необходими продукти:
800 г картофи
3 яйца
1 малка глава лук
150 г овче сирене
150 г овче кашкавал
6 фини кори за баница
7–8 стръка пресен джоджен
2 щипки самардала (или прясна)
2 щипки чубрица
2 с. л. олио
масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Пататник
Картофите и лукът се настъргват на едро ренде, като картофите може и да се отцедят, ако пуснат много сок.


2
Пататник 2
Смесват се с намачканото сирене, яйцата и кашкавала, настърган на ренде. Овкусява се с наситнения джоджен, самардалата и чубрицата.


3
Пататник 3
В тефлонов тиган се сипва олиото, като се намазаняват и стените. Слагат се 3 от корите, намазани с олио, така че краищата им да излизат извън тигана.


4
Пататник 4
Сипва се плънката и се притиска леко към стените на тигана, за да се оформи.


5
Пататник 5
Отгоре се покрива с останалите кори и краищата им се завиват добре навътре. Пататникът се пече под капак на умерено загрят котлон.


6
Пататник 6
Като се зачерви добре отдолу, се обръща върху чиния. После се слага с неизпечената страна надолу. Пече се без капак, за да се получи хрупкава коричка. Когато е готов се намазва хубаво с масло и се оставя да изстине.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2014
много бързо и вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2013
Това е любимата ми рецепта !!!
2.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2013
Семпло, традиционно и много вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2013
Супер е!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта