Пате от пилешки дробчета със сотирани ябълки

Предястие от пилешки пастет с карамелизирани ябълки
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2011
Пате от пилешки дробчета със сотирани ябълки
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки дробчета
280 г бекон
300 г лук
3 скилидки чесън
200 мл амарето
50 мл олио
пера див лук за украса
сол и черен пипер на вкус

за брускетите:
5 филии черен хляб за тостер
сол и зехтин на вкус

за сотираните ябълки:
500 г сладки ябълки
100 г захар
2 с. л. краве масло
100 мл пастис


Начин на приготвяне:
1
Пате от пилешки дробчета със сотирани ябълки

Лукът и чесънът се почистват и се наситняват.  Запържват се за 2–3 минути в олиото. Беконът се нарязва на кубчета и се добавя в тенджерата.


2
Пате от пилешки дробчета със сотирани ябълки 2

Слагат се дробчетата и се запържват за 5–6 минути. След това се налива амаретото и се разбърква. Оставя се да къкри до омекване на всички продукти.


3
Пате от пилешки дробчета със сотирани ябълки 3

След това се пасира докато се получи гладък пастет и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да изстине.


4
Пате от пилешки дробчета със сотирани ябълки 4

Филиите се разрязват надлъжно, за да станат по-тънки. От тях се режат триъгълници. Подреждат се в тава, посоляват се и се поръсват със зехтин. Пекат се в загрята на 160 градуса фурна до зачервяване.


5
Пате от пилешки дробчета със сотирани ябълки 5

Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета.


6
Пате от пилешки дробчета със сотирани ябълки 6

Маслото се загрява в тиган. Слагат се ябълките да се запържат, поръсват се със захарта, за да се карамелизират леко. Налива се пастиса и се фламбира.


7
Пате от пилешки дробчета със сотирани ябълки 7

В чиния се прави канапе от ябълки и върху тях с помощта на ринг се слага пастета. Гарнира се с брускетите и се украсява с пера див лук.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: