Патешки бутчета с мармалад от рози

Дата: 12.03.2010
Източник: Бон Апети
Патешки бутчета с мармалад от рози
 
Необходими продукти:
8 патешки бутчета (по 100 г)
2 с. л. зехтин
1 глава лук (малка)
80 г кафява захар
листенца цвят от 4 рози
стръкчета розмарин за украса
30 г краве масло
2 с. л. зехтин
8 моркова
1/2 кубче зеленчуков бульон
 

Начин на приготвяне:
1
Мармаладът се приготвя, като в зехтина се запържва накълцаният лук, прибавя се кафявата захар, за да се карамелизира, и се стрива зеленчуковият бульон. Налива се вода, колкото да покрие сместа, и на слаб огън се оставя да се редуцира.
2
Когато водата изври и лукът се карамелизира, се прибавят листенцата от розите, бланширани за 1 минута в кипяща вода.
3
Бутчетата се изпържват в зехтина за кратко и след това се пекат 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Морковите се нарязват на кубчета и се запържват за 1–2 минути в маслото. Прибавят се към бутчетата.
5
Малко преди да се извадят от фурната, бутчетата се намазват с мармалада. Част от него се оставя за украса. Ястието се декорира със стръкчета розмарин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


487 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта