Патешки гърди по кремълски

Гост: Максим Тръйков, главен готвач на руски ресторант "Москва"
Източник: Бон Апети
Дата: 20.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. патешки гърди
10 мл водка
50 мл сос "Демиглас"
черен пипер и сол на вкус
1 с. л. олио
2 пържени листа босилек
1/2 морков
1/2 тиквичка
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1 картоф
1 скилидка чесън
2 резена ябълка
1 шепа замразени вишни


Начин на приготвяне:
1
Патешки гърди по кремълски
Върху кожата на патешките гърди се правят разрези с нож. Отгоре се поръсва със сол и черен пипер.
2
Патешки гърди по кремълски 2
Гърдите се слагат с кожата надолу в предварително загрят тиган и се запичат за 3-4 минути.
3
Патешки гърди по кремълски 3
Месото се обръща, запича се 1 минута и от другата страна, след което се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече около 10 минути.
4
Патешки гърди по кремълски 4
Морковът, чушките и тиквичката се нарязват на съвсем тънки ивици. Зеленчуците се сипват в тиган със сгорещено олио, разбъркват се и се запържват за около 2 минути.
5
Патешки гърди по кремълски 5
Запържените зеленчуци се овкусяват с наситнената скилидка чесън, посоляват се и се поръсват с черен пипер.
6
Патешки гърди по кремълски 6
Резените ябълка се обелват и се изпичат на скара. От картофа с помощта на лъжичка за ноазети се издълбават топчета и се изпържват.
7
Патешки гърди по кремълски 7
Вишните се поставят в тиган, загряват се и се фламбират с водката.
8
Патешки гърди по кремълски 8
След това се поливат със сос "Демиглас", посоляват се и се оттеглят от котлона.
9
Патешки гърди по кремълски 9
В плоска чиния се поставя метален ринг, в който се сипва от запържените зеленчуци. Върху тях се слагат изпържените картофени топчета и рингът внимателно се изважда.
10
Патешки гърди по кремълски 10
Отстрани се поставят резените ябълка и се подреждат нарязаните на тънки филийки гърди. Върху месото се сипва от фламбирания вишнев сос, порцията се декорира с листа пържен босилек и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: