Патешки гърди с тиква

Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2009
Патешки гърди с тиква
 
Необходими продукти:
200–250 г патешки гърди
200 г тиква
20 г краве масло
20 мл зехтин
2 клонки пресен розмарин
30 г обелени тиквени семки
20 мл балсамов оцет
50 г мед
5 г чесън
сол, черен пипер и червено вино на вкус


Начин на приготвяне:
1
Патешките гърди се овкусяват със сол и черен пипер, запечатват се от двете страни в силно сгорещен тиган и се поставят в тава. Сипва се вино, слага се розмаринът и месото се пече 7–8 минути в умерена фурна.
2
Тиквата, нарязана на кубчета, се запържва с чесъна в зехтина. Прибавят се семките и се овкусява със сол.
3
В подходящ съд се загряват балсамовият оцет, медът и сосът от патешките гърди. Когато се сгъсти, се дръпва от огъня и се прибавя маслото, като се бърка непрекъснато.
4
Опечените патешки гърди се оставят 2–3 минути леко да се охладят и след това се нарязват на шайби. Подреждат се в чинията и се сервират с тиквата и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: