Патешки гърди върху тиква с балсамов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 28.01.2005
Патешки гърди върху тиква с балсамов сос
 
Необходими продукти:
2 бр. патешки гърди
2-3 клонки розмарин
1 с. л. зехтин
черен пипер и сол на вкус
300 г тиква
50 г белено семе от тиква
4-5 скилидки чесън
2-3 резена пресен джинджифил
3-4 с. л. зехтин
черен пипер и сол на вкус
150 мл балсамов оцет
100 г масло
2-3 с. л. мед
2-3 щипки сол



Начин на приготвяне:
1
Патешки гърди върху тиква с балсамов сос
Тиквата се почиства от кората и се нарязва на малки кубчета. Семките се слагат в сгорещен зехтин и след като се позапържат, се поръсват с наситнените джинджифил и чесън. Добавя се тиквата, поръсва се с черен пипер и сол и се пържи 10 минути.
2
Патешки гърди върху тиква с балсамов сос 2
Кожата на патешките гърди се разрязва на ромбчета, посолява се и се поръсва с черен пипер. Гърдите се запържват от двете страни в предварително загрят зехтин. След това върху тях се поставят клонките розмарин и се пекат около 8 минути в загрята до 200 градуса фурна. Изваждат се в чиния.
3
Патешки гърди върху тиква с балсамов сос 3
Сосът се приготвя, като мазнината от тавата, в която са печени патешките гърди, се пресипва в тиган. Загрява се на котлона, добавя се балсамовият оцет и ври, докато половината течност се изпари. След това се добавят медът и солта.
4
Патешки гърди върху тиква с балсамов сос 4
Тиганът се оттегля от котлона и в него се добавя студеното, нарязано на кубчета масло, като се бърка, докато се разтвори добре. При сервиране във всяка порция се поставя от тиквата, залива се със соса и отгоре се нареждат нарязани на филийки патешки гърди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: