Патешко магре с 5 подправки и смокинов сос

Дата: 08.02.2012
Източник: Бон Апети
Патешко магре с 5 подправки и смокинов сос
 
Необходими продукти:
2 бр. патешко магре с кожа
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
за подправката:
1 ч. л. карамфил
1/2 ч. л. канела
1 ч. л. смлян звезден анасон
1 ч. л. семена от фенел (копър)
1 ч. л. китайски пипер
за соса:
100 г сушени смокини
1 ч. ч. кафе „Еспресо” (горещо)
2 с. л. захар
2 с. л. мед
200 мл порто
1 с. л. краве масло
за гарнитурата:
1 връзка рукола
2 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Патешко магре с 5 подправки и смокинов сос
Смокините се разрязват на две и се накисват в горещото кафе.


2
Патешко магре с 5 подправки и смокинов сос 2
Патешкото филе се почиства и оформя. В кожата се правят прорези под формата на ромб.


3
Патешко магре с 5 подправки и смокинов сос 3
В касарола се сипват захарта и медът за соса и се загряват. След като захарта започне да се карамелизира, се добавя маслото. Когато се разтопи, се слагат  смокините. Налива се виното и се оставя да къкри на слаб огън, докато се сгъсти и смокините омекнат.


4
Патешко магре с 5 подправки и смокинов сос 4
Всички продукти за подправката се смесват и стриват.


5
Патешко магре с 5 подправки и смокинов сос 5
Месото се овкусява със сол, пипер и подправката.


6
Патешко магре с 5 подправки и смокинов сос 6
В тиган с дебело дъно, се загрява зехтин и в него се слага филето с кожата надолу. След като се запържи се обръща и от другата страна. Прехвърля се в тавичка с кожата нагоре и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 8–10 минути.


7
Патешко магре с 5 подправки и смокинов сос 7
Месото се вади и се оставя да почине за малко, след това се нарязва на филии.


8
Патешко магре с 5 подправки и смокинов сос 8
Руколата се измива, подсушава се и се накъсва. Овкусява се със зехтина, балсамовия оцет и сол.

9
Патешко магре с 5 подправки и смокинов сос 9
Месото се подрежда в чиния, отстрани се слага от руколата и се полива със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта