Патладжанен тимбал

Дата: 01.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г патладжани
400 г домати от консерва (пасирани)
300 г дребна паста
125 г сирене „Моцарела“
80 г сирене „Пармезан“
30 г каперси
60 мл зехтин (+ за намазване)
2 яйца
2 скилидки чесън
4 стръка босилек
галета за поръсване
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжанен тимбалПатладжаните се измиват и се режат по дължина на не много дебели парчета. Посоляват се и се оставят, да се отцедят от горчивата течност. Измиват се, подсушават се и се подреждат в тави, застлани с пергаментова хартия.
2
Патладжанен тимбал 2Намазват се с около 30 мл зехтин и се пекат до златисто в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор – около 20 минути.
3
Патладжанен тимбал 3Чесънът и каперсите се накълцват и се запържват в останалия зехтин.
4
Патладжанен тимбал 4Наливат се доматите, посолява се и сосът се готви около 10 минути.
5
Патладжанен тимбал 5Пастата се сварява в подсолена вода, трябва да остане леко твърда в средата. Отцежда се и се смесва със соса. Съдът се дърпа от котлона.
6
Патладжанен тимбал 6Прибавят се настърганият пармезан, накъсаната моцарела, накълцаният босилек и яйцата. Разбърква се добре.
7
Патладжанен тимбал 7Стените и дъното на форма за торта се покриват с пергаментова хартия, намазват се със зехтин и се поръсват с галета.
8
Патладжанен тимбал 8Парчета патладжан се подреждат във формата, като се застъпват – трябва да покрият и дъното, и стените.
9
Патладжанен тимбал 9Изсипва се плънката, покрива се с останалите патладжани, намазват се със зехтин и се поръсват с галета.
10
Патладжанен тимбал 10Ястието се пече 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
11
Патладжанен тимбал 11Охлажда се, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2016
Савка, за да се запази формата, те съветваме да спазиш рецептата, като при поднасяне, по желание може да сервираш всяко парче с допълнително доматен сос.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2016
Здравейте! Приготвих ястието, което стана много вкусно. Съпругът ми мисли, че макароните трябва да са с повече сос. Няма да смея , за да не наруша плътността на плънката , което е важно при сервирането , за да остане като парче \"торта\". Какъв е вашият съвет?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта