Патладжанена кула с червено цвекло и сушени домати

Средиземноморско предястие от зеленчуци и крема сирене, поднесени във формата на кула
Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана
2 глави червено цвекло
4-5 бр. мариновани сушени домати
150-200 г крема сирене
пресен босилек за декориране


Начин на приготвяне:
1
Патладжанена кула с червено цвекло и сушени домати
Патладжаните се нарязват на кръгчета, посоляват се и се оставят да престоят, докато се отцедят от горчивия сок. След това се изплакват.
2
Патладжанена кула с червено цвекло и сушени домати 2
Запичат се на грил тиган (или барбекю) за 3-4 минути от всяка страна и се оставят да се охладят.
3
Патладжанена кула с червено цвекло и сушени домати 3
Цвеклото се измива, завива се във фолио и се пече на силна фурна 30-35 минути.
4
Патладжанена кула с червено цвекло и сушени домати 4
Изпеченото цвекло се изважда от фолиото, охлажда се и след като се обели, се нарязва на колелца.
5
Патладжанена кула с червено цвекло и сушени домати 5
Маринованите сушени домати се нарязват наситно.
6
Патладжанена кула с червено цвекло и сушени домати 6
Добавят се към крема сиренето и се смесват добре.
7
Патладжанена кула с червено цвекло и сушени домати 7
В подходяща чиния се поставя кръгче патладжан и се намазва с получената смес.
8
Патладжанена кула с червено цвекло и сушени домати 8
Отгоре се слага колелце цвекло и също се намазва с крема сиренето.
9
Патладжанена кула с червено цвекло и сушени домати 9
Процедурата се повтаря и се завършва с патладжан, който се покрива с крема сирене и се украсява с листенца пресен босилек и резенче цвекло. Предястието се сервира студено, но по желание може и да се запече.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: