Патладжанена разядка

Дата: 29.06.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг патладжани
300 г кисело мляко
4 с. л. светъл сусамов тахан
3 скилидки чесън
60 мл зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер
зехтин „Екстра върджин“
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжанена разядка
Патладжаните се изпичат цели в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 40 минути. Изваждат се в купа, покриват се с фолио, да се задушат. После се обелват и се накълцват наситно. Чесънът се стрива на паста с малко сол.

 


2
Патладжанена разядка 2
В купа се смесват накълцаните патладжани, чесънът, киселото мляко, таханът, зехтинът и сол. Разбърква се добре.

 


3
Патладжанена разядка 3
Разядката се разпределя в купички и всяка порция се поднася поръсена с черен пипер и полята със зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2015
Вкусно е, но наистина количеството е голямо.
7.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2015
Количеството, което се получи, е твърде голямо за порции за 8 човека за разядка! Трябваше да го консумираме почти цяла седмица и то след гостите, които имахме!
6.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2015
Избрано, приготвено,изядено ,ОДБРЕНО!!!
5.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2014
страхотна рецепта,,чесънът ми е от моята градина,вместо зехтин,сложих олио.Пак се получи.
4.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2014
Прибавих и няколко смлени орехови ядки ! Мисля , че се обогади вкусът.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта