Патладжанени пици

Дата: 03.07.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг дебели патладжани
500 г домати от консерва
150 г зелени маслини без костилка
300 г кашкавал
8 с. л. зехтин
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжанени пици
Патладжаните се нарязват на шайби с дебелина 2 см, посоляват се и се оставят върху цедка. След това се измиват и се подсушават. Намазват се с 5 с. л. от зехтина и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, докато станат златисти – около 30 минути.

 


2
Патладжанени пици 2
Доматите се смесват със сол, черен пипер, ригана и останалият зехтин.

 


3
Патладжанени пици 3
Готовите патладжани се намазват с доматения сос. Отгоре се покрива с настъргания кашкавал. Накрая се слага по една маслина, разрязана надве по широчина.

 


4
Патладжанени пици 4
Пекат се в загрята на 240 градуса фурна, на грил програма, за 5–10 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2016
Страхотни бяха
11.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2015
Много лесна и вкусна рецепта!
10.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2015
Страхотна рецепта
9.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2015
Много вкусни. Използвах пресни домати, от които направих доматен сос.
8.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Много хубава рецепта. Доматеният сос го направих от пресни домати, минати през блендера, подправки , индийско орехче и чесън.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


202 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта