Патладжанени рулца с извара и сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2004
Патладжанени рулца с извара и сирене
 
Необходими продукти:
600-800 г едри патладжана (2 броя)
6-7 домата
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
1 дафинов лист
1 ч. л. риган
4-5 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
400-500 г извара
100 г сирене
4-5 клонки магданоз
2-3 щипки индийско орехче
3-4 с. л. олио



Начин на приготвяне:
1
Патладжанени рулца с извара и сирене
В долната част на доматите се изрязва кръстче. Поставят се във вряща вода за 2 минути и веднага след това се прехвърлят в ледено студена. Белят се, почистват се от семето и се нарязват надребно. Наситнените лук и чесън се запържват в предварително загретия зехтин. Добавят се доматите. Подправя се с дафиновия лист, ригана и солта. Къкри под капак 20-25 минути на тих огън.
2
Патладжанени рулца с извара и сирене 2
Изварата и сиренето се поставят в купа. Ароматизират се с наситнения магданоз и настърганото индийско орехче. Така приготвената плънка се разбива с миксер. Преди да е напълно готова, се налива олиото и се разбива още веднъж.
3
Патладжанени рулца с извара и сирене 3
Патладжаните се нарязват на тънки филии (до 1 см). Посоляват се и се оставят за 10-15 минути, за да се отдели горчивият им сос. Изплакват се със студена вода и леко се подсушават.
4
Патладжанени рулца с извара и сирене 4
Пекат се в намаслен тефлонов тиган около 2-3 минути от всяка страна.
5
Патладжанени рулца с извара и сирене 5
Върху тънката част на готовите патладжанени филии се поставя от плънката и се навива на руло. Сервира се с охладената доматена салца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


202 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: