Патладжанени такос

Ролята на тортили тук играят шайби изпечен на грил патладжан
Източник: Бон Апети
Дата: 22.09.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 голям патладжан
1 връзка магданоз
2 скилидки чесън
1 стрък риган
200 г козе сирене
100 мл зехтин
2 с. л. бял винен оцет
1 щипка кимион
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Патладжанени такос
Патладжанът се реже на шайби, които се посоляват и се оставят, да се отцедят от горчивата течност. След това се измиват, подсушават се, поливат се с 50 мл зехтин и се изпичат на грил.
2
Патладжанени такос 2
Половината магданоз и риганът се наситняват, а чесънът се стрива на паста с малко сол.
3
Патладжанени такос 3
Наситненият магданоз се смесва с останалия зехтин, оцета, кимиона, чесновата паста, ригана, сол и черен пипер на вкус.
4
Патладжанени такос 4
Всяка патладжанена шайба се маже със соса. Слага се по парче сирене и няколко листенца магданоз. След това се прегъват надве – като такос, и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: