Патладжани по тоскански

Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2003
Патладжани по тоскански
 
Необходими продукти:
2 патладжана
2 чушки
3 стръка зелен лук
100 г гъби
1/2 домат
1 щипка вегета
1/2 люта чушка
50 г кашкавал
2 с. л. зехтин
1/3 връзка магданоз
2 скилидки чесън



Начин на приготвяне:
1
Патладжани по тоскански
Патладжаните се изпичат, обелват се, разрязват се на две и вътрешността им се отстранява. Овалват се в брашно и леко се запържват.
2
Патладжани по тоскански 2
Чушките също се изпичат, обелват се и се нарязват надребно. Гъбите се режат на кубчета, а пресният лук - на колелца.
3
Патладжани по тоскански 3
В загретия зехтин се слагат гъбите, нарязаната наситно вътрешност на патладжаните, чушките, овкусява се с вегетата и наситнената люта чушка. След като сместа се задуши, се добавят нарязаният надребно домат и лукът.
4
Патладжани по тоскански 4
Запържените половинки патладжани се осоляват, намазват се със счукания чесън и се нанася плънката. Поръсват се с настърган кашкавал и се запичат във фурна или грил. Сервират се поръсени с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: