Патладжани, приготвени по антилски маниер

Дата: 01.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патладжана
200-250 г царевично брашно
2 яйца
1 с. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
за соса:
100 г краве сирене
60 г кисело мляко
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжани, приготвени по антилски маниерПатладжаните се белят, посоляват се и се оставят 30-40 минути, за да се отцеди горчивата вода. Сваряват се, докато станат на пюре и се претриват през цедка или сито.
2
Патладжани, приготвени по антилски маниер 2Прибавят се яйцата и се разбърква.
3
Патладжани, приготвени по антилски маниер 3Сипва се царевичното брашно, овкусява се с червен пипер, сол и черен пипер и отново се разбърква.
4
Патладжани, приготвени по антилски маниер 4С лъжица се гребва от сместа и се сипва в съда. Пържат се „бухтички“ на маслена баня и се отцеждат от излишната мазнина.
5
Патладжани, приготвени по антилски маниер 5Всички продукти за соса се смилат в блендер.
6
Патладжани, приготвени по антилски маниер 6Готовите бухтички се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2015
Страхотни са !
2.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2014
+копр в сос=много хубаво
1.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2014
Великолепна рецепта !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта