Патладжани с доматен сос в гювече по селски

Източник: Бон Апети
Дата: 04.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сирене
4 скилидки чесън
2 стръка пресен лук
1 глава лук
1 ч. ч. прясно мляко
4 с. л. олио
3-4 с. л. наситнен магданоз
1/2 ч. л. сол
750 г патладжани
брашно за паниране
олио за пържене
1 кг домати


Начин на приготвяне:
1
Патладжани с доматен сос в гювече по селски
Патладжаните се нарязват на филийки, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от горчивия сок за около 30 минути.
2
Патладжани с доматен сос в гювече по селски 2
Отцедените патладжани се изплакват, подсушават се и се овалват в брашно. Запържват се в предварително загрято олио от двете страни до златисто и се изваждат върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.
3
Патладжани с доматен сос в гювече по селски 3
Лукът се нарязва наедро и се запържва в предварително загрятото олио до златисто. Добавят се нарязаните надребно скилидки чесън и се пържат под капак. Прибавят се нарязаните на кубчета домати и всичко се задушава под капак 20 минути.
4
Патладжани с доматен сос в гювече по селски 4
След това зеленчуците се намачкват, налива се свареното прясно мляко и се посолява.
5
Патладжани с доматен сос в гювече по селски 5
В предварително намазнени гювечета се сипват 1-2 с. л. от доматения сос, отгоре се слагат 2 филийки патладжан, върху тях се натрошава сирене. Отново се слагат патладжани, поливат се с 2 с. л. сос и се поръсват с наситнен лук, натрошено сирене и магданоз.
6
Патладжани с доматен сос в гювече по селски 6
Гювечетата се пекат под капак в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: