Паучи с пилешко

Дата: 06.11.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
1 щипка сол
1 с. л. пудра захар
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. сусамово олио
за плънката:
200 г пилешка пържола от бут (без кожа)
100 г кафяви печурки
200 г зеле
2 стръка пресен лук
30 г пресен джинджифил
1 с. л. тъмен соев сос
2 с. л. тъмно сусамово олио
1 с. л. оризов оцет
1 скилидка чесън
1 с. л. олио
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Паучи с пилешкоБрашното се смесва със солта, захарта, маята, бакпулвера, сусамовото олио и около 160 мл топла вода.
2
Паучи с пилешко 2Замесва се меко тесто, което да не се лепи по пръстите.
3
Паучи с пилешко 3Оставя се да втаса в покрита купа, докато удвои обема си.
4
Паучи с пилешко 4Зелето за плънката се нарязва наситно и се посолява. Задушава се в олиото на слаб огън, под капак, докато омекне и се оставя да се охлади.
5
Паучи с пилешко 5Пилешкото месо се накълцва наситно, смесва се с наситнения пресен лук и се сипва при зелето.
6
Паучи с пилешко 6Гъбите се почистват с мокра кърпа, нарязват се на кубчета и се сипват при зелето, заедно с обеления и наситнен джинджифил.
7
Паучи с пилешко 7Прибавят се соевият сос, сусамовото олио, наситненият чесън и оризовият оцет и всичко се разбърква.
8
Паучи с пилешко 8От тестото се късат парчета.
9
Паучи с пилешко 9Изтъняват се с точилка или с пръсти, докато се получат кръгли, тънки питки.
10
Паучи с пилешко 10В средата на всеки кръг се слага от плънката и краищата на тестото се прегъват като плисе.
11
Паучи с пилешко 11Накрая се затварят и притискат с пръсти, за да се залепи тестото и да не изтече плънката.
12
Паучи с пилешко 12Всяка топка се поставя върху парче пергаментова хартия.
13
Паучи с пилешко 13Готвят се на пара за около 8–10 минути. Сервират се горещи.



Съвет:
По желание може да поднесете паучите със сос, приготвен от 2 скилидки, смачкан на паста чесън, 20 г наситнен джинджифил, 1 с. л. сусамово олио, 2 с. л. соев сос, 2 с. л. оризов оцет и 1 стрък наситнен зелен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2014
МНого обичам!
2.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Иванка, не сме опитвали, но не би трябвало да е проблем. Ако решиш да опиташ, ще се радваме, да споделиш резултата с нас. Бихме те посъветвали само, да ги извадиш от фризера (т.е. да са със стайна температура) поне 20 минути преди да ги сготвиш на пара. Успех!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2014
Здравейте, обичам да експериментирам с различни кухни. Харесах тази рецепта за Паучи, но имам въпрос дали има вариант да се замразяват и да се приготвят в по-късен етап? Благодаря предварително и успех в предаването Ви.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


546 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта