Паунд кейк

Дата: 05.07.2003
Източник: Бон Апети
Паунд кейк
 
Необходими продукти:
1 паунд меко масло
1 паунд захар (2 ч. ч.)
10 яйца
1 паунд брашно (4 ч. ч.)
1 ч. л. бадемова есенция
1 ч. л. лимонова есенция
1 ч. л. ванилова есенция
1 ч. л. бакпулвер
 

Начин на приготвяне:
1
Паунд кейкЖълтъците се отделят от белтъците.
2
Паунд кейк 2В купа се смесват брашното и захарта, един по един се добавят разбитите жълтъци, след което се слагат есенциите и бакпулверът.
3
Паунд кейк 3Прибавят се разбитите на твърд сняг белтъци и сместа се изсипва в предварително намазана с масло и поръсена с брашно форма за кейк с дупка в средата. Пече се 1 час в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта