Пай Банофи

Лек и приятен десерт
Източник: Симона
ТИТЛА: Чирак
Дата: 10.06.2015
Пай Банофи
Пай Банофи
Пай Банофи
Пай Банофи
Пай Банофи
 
Необходими продукти:
200 г бисквити
125 г краве масло
2 банана
1 лимон
1 консерва подсладено кондензирано мляко (400 г)
300 мл сладкарска сметана
1 шоколад (за украса)


Начин на приготвяне:
1
Поставяте консервата кондензирано мляко във висока тенджера, заливате я с вода, колкото да я покрие и варите 2,5 часа.
2
Разтопявате маслото и го изсипвате при натрошените бисквити. Получената смес изсипвате във форма за торта с махащо се дъно и с диаметър 23 см. Заравнявате с помощта на чаша и оставяте формата в хладилник поне за 30 минути.
3
Разбивате сметаната с миксер за няколко минути до получаване на гъста, пухкава смес и я оставяте в хладилник.
4
Почиствате бананите, нарязвате ги на шайби и ги заливате с изцедения сок от лимона.
5
Отваряте консервата, след като е изстинала и разстилате сместа върху блата. Отгоре нареждате бананите, а върху тях сметаната, като я оформяте с помощта на лъжица.
6
Остъргвате гладката страна на шоколада с помощта на нож и поръсвате пая с получените фунийки.


Съвет:
Десертът се поднася добре охладен, като стените на съда се отделят предварително, с помощта на нож.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2020
Любимо сладко изкушение!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: