Пай с боровинки

Дата: 10.09.2008
Източник: Бон Апети
Пай с боровинки
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. боровинки
3/4 ч. л. сол
1 с. л. захар
1 яйце
100 г маргарин
2 ч. ч. брашно
1/2 ч. л. канела
1-2 с. л. лимонов сок
2 с. л. нишесте
1 ч. ч. захар
1/2 ч. л. оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Пай с боровинкиЗахарта се разтваря с нишестето и канелата в 1/2 ч. ч. вода и получената смес се кипва.
2
Пай с боровинки 2Добавят се 1 с. л. лимонов сок и боровинките, след което се оставя да се охлади.
3
Пай с боровинки 3Маргаринът се смесва с предварително пресятото брашно в купа.
4
Пай с боровинки 4Оформя се кладенче, в което се разбива яйцето.
5
Пай с боровинки 5Слагат се захарта, солта и оцетът и се замесва разтегливо тесто. Поставя се в хладилник за 10-15 минути да стегне.
6
Пай с боровинки 6Тестото се разточва на 2 кори с помощта на фолио и точилка.
7
Пай с боровинки 7Корите се сгъват на четири с помощта на фолиото, отново се разгръщат и едната се поставя в тава за печене.
8
Пай с боровинки 8Покрива се с охладената боровинкова смес и отгоре се слага втората кора.
9
Пай с боровинки 9Поръсва се със захар и се пече 15-20 минути във фурна на 220 градуса. Допича се на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта