Пай с круши

Дата: 08.07.2014
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Пай с круши
 
Необходими продукти:
3 яйца
4 круши
1 ч. ч. захар
100 г захар за карамел
1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. ч. брашно
1 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Разбиват се три броя яйца с 1 ч. ч. захар до образуване на пяна и побеляване на сместа. Пресява се 1 ч. ч. брашно с щипка бакпулвер и се добавя към яйцата и захарта. Разбиваме получената смес до хомогенност и добавяме 1 с. л. олио.
2
Готовата смес се излива в намазнена тава. Крушите се обелват и нарязват на тънки парченца на осмини. Редят се в два кръга върху сместа. Единият по посока на часовниковата стрелка, другият обратен, така че да се получи цвете.
3
Сместа с крушите се пече в загрята фурна на 180 градуса на вентилатор, долен и горен реотан. Необходимото време за изпичането му е около 30 минути. Проверяваме с клечка за зъби дали е готов.
4
Докато чакаме пая да изстине, разтопяваме захарта на котлона - да се получи карамел. Заливаме карамелът върху пая. След като карамелът изстине и попие добре паят с круши е в готовност за консумиране.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2016
Много е вкусен! И вярно на следващия ден е още по- хубав :)
6.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Страхотна рецепта. На следващия ден е още по вкусен
5.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2015
Лек и вкусен пай с круши :)
4.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2015
Паят стана чудесен! Много е лесен за приготвяне, икономичен и вкусен.
3.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2014
много е лесно, и бързо се прави.даже аз сложих към сместа и канела и отгоре сложих и ябълки
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта