Пай с пилешко и топено сирене

Дата: 20.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
2 моркова
1 дафинов лист
1/4 връзка мащерка
4 стръка праз лук
30 г краве масло (+ за намазване)
150 г пушено топено сирене
1 с.л. брашно
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
180 г брашно
90 г краве масло
1 с.л. горчица
50 г сирене „Пармезан“
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пай с пилешко и топено сирене Брашното и маслото се разбиват в блендер, прибавят се сол, горчицата, настърганият пармезан и отново се смила, като се наливат и 2–3 с. л. студена вода.
2
Пай с пилешко и топено сирене  2Полученото тесто се увива във фолио и се прибира в хладилник.
3
Пай с пилешко и топено сирене  3Пилешките бутчета се слагат в тенджера заедно с един морков и четвърт стрък праз, нарязани наедро, дафинов лист и мащерката. Заливат се с около 2 л вода и се варят, докато омекнат, като първоначално бульонът се отпенва.
4
Пай с пилешко и топено сирене  4Месото се изважда, а бульонът се прецежда.
5
Пай с пилешко и топено сирене  5Бутчетата се почистват от кожата и костите. Месото се прехвърля в тава, намазана с масло.
6
Пай с пилешко и топено сирене  6Останалият морков се настъргва на едро ренде и се запържва в маслото. Прибавя се останалият праз, нарязан на шайби.
7
Пай с пилешко и топено сирене  7Когато омекнат, към тях се сипва брашното и се оставя да се запържи.
8
Пай с пилешко и топено сирене  8Разрежда се с 300 мл от бульона и се бърка, за да не се получат бучки.
9
Пай с пилешко и топено сирене  9Добавя се настърганото топено сирене, овкусява се със сол и пипер и когато сместа се сгъсти, се отстранява от котлона.
10
Пай с пилешко и топено сирене  10С този гъст сос се залива месото в тавата.
11
Пай с пилешко и топено сирене  11Отгоре се покрива с разточеното тесто, в което се правят три дупки.
12
Пай с пилешко и топено сирене  12Ястието се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2016
ползвах пилешки гърди, по-малко праз и натурално топено сирене,но се получи много вкусно :)
5.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2015
Може би трябва да се сервира охладено, но кой ще го чака...Разтича се и абсолютно не държи форма, уви. Иначе е много вкусен.
4.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2015
Много, многоо вкусен пай! Чудесна рецепта, горещо е препоръчвам на всички, които не постят! Може да погледнете при мене: http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2015/12/hahnchen-schmelzkase-tarte.html
3.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2015
Забравих да споделя и още нещо! Тестото за кората е страхотно, мисля да направя от него и соленки бисквитки, и въобще да го използвам за базово тесто за солени закачки!
2.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2015
Приготвих го, получи се :) ! Стана страхотен пай! Имаки предвид коментара на Надежда Иванова, сложих лъжица и половина брашно и стана съвсем добре, наряза се чудесно! Освен това към плънката добавих и малко прясно настъргано индийско орехче, получи се много приятен вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта