Пай с риба тон

Дата: 24.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото
225 г брашно
150 г краве масло
1 ч. л. сол
4–6 с. л. ледена вода
за плънката:
2 консерви риба тон в зехтин (по 160 г всяка)
2 глави червен лук
1 червена чушка
100 г крем сирене
1 домат
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Пай с риба тон
Брашното, солта и нарязаното на кубчета масло (трябва да е студено) се слагат в купа и с ръце се претрива сместа, докато станат трохи.

 


2
Пай с риба тон 2
Налива се водата да събере тестото. Хубаво се размесва, вади се върху набрашнен плот и се оформя на топка. Увива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилника поне за 30 минути.

 


3
Пай с риба тон 3
Лукът и чушката се нарязват наситно и се запържват в сгорещения зехтин.

 


4
Пай с риба тон 4
Добавя се доматът, нарязан на малки кубчета и рибата, отцедена от соса. След минута тиганът се дърпа от котлона. Когато плънката се охлади леко, се сипва сиренето. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


5
Пай с риба тон 5
Тестото се разточва на тънка кора върху набрашнен плот. Прехвърля се с помощта на точилка в керамична тавичка (26 см) намазана със зехтин. Тестото трябва да покрие дъното и стените. Стърчащите краища се късат и от тях се разточва още една тънка кора.

 

 


6
Пай с риба тон 6
Върху долната корат се поставя плънката и се покрива с другата кора, като хубаво се притиска към стените на тавата. Оставя се в хладилник за 15 минути да стегне. След това се намазва със зехтин. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 50 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2014
Изглеждаше доста интересно... но е и вкусно
5.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2013
аз смених рибката,с пастърва(пушена)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2013
Страхотен пай, подходящ за гости!
3.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2014
страхотна!
2.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2013
Изглежда чудесно!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


478 ДУШИ ОНЛАЙН
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта