Пай с тиквички, яйца и сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 08.08.2003
Пай с тиквички, яйца и сирене
 
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
5–6 стръка магданоз
трохи от 2 филии стар хляб
4 тиквички
2–3 с.л. олио
100–150 г разтопен маргарин
100 мл прясно мляко
300 г сирене
4 яйца
4–5 стръка копър



Начин на приготвяне:
1
Пай с тиквички, яйца и сирене
Тиквичките се настъргват, поставят се в цедка, посоляват се и се оставят да се отцедят за 30 минути. След това се притискат няколко пъти с лъжица или с ръка, за да се изцедят напълно.
2
Пай с тиквички, яйца и сирене 2
Яйцата се разбиват с тел, прибавят се натрошеното сирене, прясното мляко, предварително запечените в сух тиган трохи хляб и накълцаните магданоз и копър и хубаво се разбърква.
3
Пай с тиквички, яйца и сирене 3
В олиото за 1–2 минути се запържват тиквичките, оставят се да се охладят и се смесват с яйчената плънка.
4
Пай с тиквички, яйца и сирене 4
Маргаринът се разтопява и с четчица се намаслява дъното на тавата, която е с по-малък размер от този на разгънатите кори за баница. Поставят се три от корите, така че да покриват и стените на тавата, намазват се с маргарин, слагат се още три кори и процедурата се повтаря с половината от корите. След това се слага плънката и се покрива с останалите кори и маргарин.
5
Пай с тиквички, яйца и сирене 5
Паят се нарязва с остър нож, поставят се няколко резена маргарин и се пече при температура 180 градуса до зачервяване. Изважда се от фурната, напръсква се леко със студена вода и се покрива с кухненска кърпа, за да омекне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: