Пай с ябълки и круши

Източник: Бон Апети
Дата: 15.07.2010
Пай с ябълки и круши
 
Необходими продукти:
пудра захар за поръсване
сладолед за гарниране
200 г краве масло
300 г брашно
150 г захар
300 г ябълки
300 г круши
1 ч. л. индийско орехче
3 с. л. захар
1 щипка канела
2 с. л. мед



Начин на приготвяне:
1
Маслото се затопля, докато омекне, омесва се с брашното и захарта и когато се образуват трохи, се добавят 30 мл студена вода. Оставя се за 20 минути в хладилник.
2
В тиган, поставен на огъня, се сипва захарта и се карамелизира до златисто. Добавя се медът и се разбърква. Поставят се предварително почистените и нарязани на едри кубчета плодове. Бърка се 4–5 минути, за да не загорят плодовете, и се слагат в купа. Добавят се индийското орехче и канелата. Разбърква се и се оставя за 5 минути.
3
Тестото се изважда от хладилника и се разделя на две половини, които се разточват. С едната се покрива дъното на плитка тава така, че да стигне до ръба, като излишното се изрязва. Изсипва се плънката и се покрива с втората половина от тестото.
4
Пече се 30 минути до златисто във фурна, загрята на 190 градуса. Паят се оставя да се охлади леко, поръсва се с пудра захар и се сервира топъл със сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2015
Рецептата е лесна и бърза за приготвяне.А резултатът беше страхотен.Много,много вкусен пай.Препоръчвам!
1.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2015
Стана много вкусен пай!Препоръчвам го!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: