Пай "Туйн Пийкс"

Източник: Бон Апети
Дата: 03.07.2006
Пай
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. пресято брашно
2/3 ч. ч. маргарин
4-5 с. л. студена вода
1/4 ч. л. сол
500 г обезкостени череши
1 ч. ч. захар
3 с. л. нишесте
1-2 с. л. лимонов сок
1/2 ч. л. канела
1/2 капсула ванилова есенция (1 пакетче на прах)
1 щипка индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Пай
Брашното се пресява, в него се слага маргаринът и се намачква, докато се получат едри хлебни трохи. Посолява се, разбърква се и се налива водата. Меси се с ръце, докато стане меко и леко ронливо тесто. Оставя се да се охлади за 30 минути в хладилник.
2
Пай
Черешите се слагат в малка тенджера, поръсват се със захар и нишесте, поливат се с лимонов сок и се разбъркват. Загряват се на котлона и се подправят с канела и индийско орехче.
3
Пай
Щом се получи гъст сироп, плънката се оставя да поври малко, ароматизира се с ванилова есенция и се сваля от котлона. Изчаква се да се охлади.
4
Пай
Стегналото тесто се разделя на две части (едната трябва да е малко по-голяма от другата), които се разточват върху набрашнен плот.
5
Пай
По-големият кръг се поставя в предварително намазнена и набрашнена форма с диаметър 20-22 см, като по стените се оформя ръб, не по-висок от 1 пръст. Вътре се сипва охладената плънка и се покрива с другия тестен лист.
6
Пай
По повърхността на тестото се правят разрези с нож. Паят се поставя в предварително загрята на 220 градуса фурна и се пече около 15 минути. След това температурата се намалява на 170 градуса и се пече още около 30 минути (докато се зачерви).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: