Печен боб

Дата: 09.07.2002
Източник: Бон Апети
Печен боб
 
Необходими продукти:
300 г дребен боб
1/4 ч. л. чеснов прах
1 ч. л. сол
1 ч. л. риган
1 с. л. горчица
1 с. л. пудра захар
1 с. л. сос "Уорчестър"
2 с. л. ябълков оцет
2-3 с. л. олио
4-5 с. л. кетчуп
1 морков
1 глава лук
2-3 щипки червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Печен бобБобът се накисва във вода и престoява едно денонощие. След това се вари заедно с нарязаните на няколко парчета лук и морков. Когато бобът стане готов, лукът и морковът се махат.
2
Печен боб 2Подправя се със сол, сос "Уорчестър", горчица, кетчуп, риган, оцет, пудра захар, чеснов прах, червен пипер и олио. Разбърква се и се пресипва в тава. Ястието се пече 1 час при температура 180 градуса, без да се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2015
Направих малка модификация на рецептата, като пропуснах горчицата и пудрата захар, но добавих лют пипер и пресни домати, които запържих на тиган със ситно нарязан чесън. Изпекох във фурната до пълно извиране на течността. Получи се маслен и вкусен боб,който чудесно се комбинира с прясно изпечен хляб.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


282 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта