Печен фасул с праз

Боб с различен, хубав вкус
Източник: Мими
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 29.05.2014
Печен фасул с праз
 
Необходими продукти:
500 г фасул
2 глави лук
2 моркова
2 бр. праз лук
2 скилидки чесън
1 ч. ч. бяло вино
7-8 с. л. олио
2 с. л. ябълков оцет
1 с. л. захар
дафинов лист
сол
250 г домати



Начин на приготвяне:
1
Бобът предварително се накисва от предната вечер и се сварява до готовност.
2
Лукът, морковите, празът и чесънът се нарязват надребно и се запържват в мазнината, заедно с дафиновия лист.
3
След като омекнат към тях се прибавят бялото вино, солта и доматите, нарязани надребно, а също и оцетът и захарта.
4
Фасулът се изсипва в тавичка, прибавят се задушените зеленчуци и се запича на горен реотан, до получаване на апетитна коричка.
5
Съвет:
Ако искате по-бързо да си приготвите това апетитно ястие, използвайте около 800 г консервиран сварен боб.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2016
Страхотно ястие! На мен много ми хареса!
2.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2014
Чудесно постно ястие.С малки добавки от моя страна като червен и черен пипер, вместо бяло сложих червено вино и предпочитам доматено пюре вместо цели домати. В къщи много го харесаха.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2014
Много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


255 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: