Печен карфиол

Дата: 28.09.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
4 стръка мащерка
100 г зелени маслини (без костилки)
2 скилидки чесън
1 ч. л. бял синап
50 мл зехтин
4 стръка магданоз
кората от 1 лимон
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печен карфиолЗехтинът се загрява, съдът се дърпа от котлона и в него се пускат накълцаните скилидки чесън и наситнените маслини. Прибавят се счуканите зърна синап и бял пипер. Подправя се със сол на вкус и листенца мащерка, и се разбърква добре.
2
Печен карфиол 2Карфиолът се почиства и се вари в подсолена вода, докато леко омекне.
3
Печен карфиол 3Изважда се, отцежда се добре и се охлажда. След това се полива с овкусения зехтин и се оставя за 30 минути, за да поеме ароматите. Прехвърля се в тава и се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
4
Печен карфиол 4Поднася се с наситнения магданоз и настърганата лимонова кора.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


289 ДУШИ ОНЛАЙН
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта