Печен картоф ветрило

Дата: 02.12.2015
ТИТЛА: Експериментатор
Печен картоф ветрило
 
Необходими продукти:
4 средно големи пресни картофа
100 г бекон (или свински пушен врат)
40 г краве масло (или зехтин)
100 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус
магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват добре и се варят цели, без да се белят, докато станат твърдо сварени.
2
Оставят се да се охладят и се режат на ветрило по дължина, през 5 мм, до средата на картофа.
3
Заливаме картофите с разтопеното масло (или със зехтина), посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер и магданоз.
4
Беконът се реже на тънки филийки и се слага във всеки прорез на картофа.
5
Картофите се нареждат в тавичка и се пекат около 25 минути на 250 градуса.
6
След това се поръсват с настъргания кашкавал и се запичат до златисто - за още около 5 минути.



Съвет:
Получава се ефектно и различно ястие, подходящо за гости и за всекидневна консумация - както за предястие, така и като гарнитура към свински пържоли.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта