Печен пащърнак

Дата: 21.12.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пащърнак
2 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
за сиропа:
1 ч. ч. тъмен балсамов оцет
1 с. л. мед
 

Начин на приготвяне:
1
Печен пащърнак
Пащърнакът се обелва и се нарязва на гредички. Сипват се в купа.

 


2
Печен пащърнак 2
Заливат се със зехтин и се овкусяват със сол, черен пипер и индийско орехче. Разбърква се.

 


3
Печен пащърнак 3
Прехвърля се в тава и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.

 


4
Печен пащърнак 4
В касерола се кипват балсамовият оцет и меда. Готви се на слаб огън докато течността се редуцира.

 


5
Печен пащърнак 5
Пащърнакът се залива с балсамовата редукция и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2015
Неворятно вкусно, идеален за по- различна гарнитура, а и много полезен
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта