Печен сом със средиземноморски сос

Дата: 01.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг филе от сом без кожа
800 г цели белени домати от консерва
150 г зелени маслини без костилки
2 скилидки чесън
40 мл зехтин
1 ч.л. девесил
1/2 ч.л. захар
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане
за гарнитурата:
250 г дългозърнест ориз
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
80 мл зехтин
1 лайм
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печен сом със средиземноморски сос В зехтина се запържват обелените и нарязани наедро скилидки чесън, след това се слагат маслините, девесилът и доматите, които се намачкват.
2
Печен сом със средиземноморски сос  2Прибавя се и захарта, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя на котлона леко да се сгъсти.
3
Печен сом със средиземноморски сос  3Рибата се нарязва на еднакви по големина парчета, подправя се със сол и черен пипер, прибавя се в соса и се полива с малко зехтин.
4
Печен сом със средиземноморски сос  4Ястието се пече в загрята на 220 градуса с вентилатор за около 10 минути.
5
Печен сом със средиземноморски сос  5През това време се приготвя гарнитурата. Оризът се измива и се сварява в 600 мл вода. Магданозът, копърът, чесънът, зехтинът, сокът и кората от лайма, солта и пиперът се пасират. Оризът се овкусява със зеления сос.

6
Печен сом със средиземноморски сос  6Рибата се поднася гарнирана с ориза.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2015
Много вкусно, ефектно и лесно за приготвяне ястие! Оризът обра овациите на вечерта!
8.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2015
Стана много вкусно и не е сложно за приготвяне.
7.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2014
Страхотна рецепта. Сега само остава да се науча и ориз да варя:)
6.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2014
В моя вариант бях заменила сом с толостолоб , ориза с сварена елда , а маслините с лук , стана много вкусно . Дресинга е уникален:)
5.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
Понеже никъде не открих филе от сом, сготвих рецептата с филе от змиорка. Соса много ми хареса, ориза е страшно ароматен и приятен, но самата риба (змиорка) изобщо не ми хареса. Много суха, със специфичен аромат, имаше и доста кости в самото филе.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


332 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта