Печен свински бут със сос от вино

Крехко месо с аромат на вино и фино зеленчуково пюре
Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2011
Печен свински бут със сос от вино
 
Необходими продукти:
2 кг свински бут
200 мл червено вино
200 мл червено десертно вино
2 с. л. краве масло
наситнен магданоз за поръсване

за пастата:
300 мл червено десертно вино
1/2 връзка мащерка
1 с. л. черен пипер на зърна
3 скилидки чесън
2 с. л. мека баварска горчица
2 с. л. краве масло
сол на вкус

за пюрето:
1/4 глава целина
2 моркова
200 мл прясно мляко
2 стръка мащерка
2 с. л. краве масло
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Печен свински бут със сос от вино

Виното за пастата се редуцира наполовина и към него се прибавят останалите продукти. Всичко се пасира.


2
Печен свински бут със сос от вино 2

Месото се намазва добре с получената смес и се слага в тава с червеното вино. Пече се под капак в предварително загрята на 95 градуса фурна за 10 часа.


3
Печен свински бут със сос от вино 3

Десертното вино се редуцира наполовина и към него се прибавя 1 черпак от соса от печенето на месото. Сваля се от огъня, прибавя се маслото и се разбърква.


4
Печен свински бут със сос от вино 4

Зеленчуците за пюрето се сваряват с вода колкото да ги покрие, листенца мащерка и прясното мляко.


5
Печен свински бут със сос от вино 5

Отцеждат се и се пюрират, като се прибавя маслото и се посолява.


6
Печен свински бут със сос от вино 6

Месото се реже на парчета и се сервира полято с винения сос и с пюрето.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: