Печен свински врат със зеленчуци

Дата: 15.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,8 кг свински врат с кост (цяло парче)
300 мл телешки бульон
300 мл червено вино
3 скилидки чесън
2 глави лук
2 моркова
2 дафинови листа
2 с. л. морска сол
1 с. л. олио
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. риган
за гарнитурата:
800 г моркови
200 г замразен грах
50 г краве масло
4 картофа
1 глава чесън
1/2 връзка копър
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печен свински врат със зеленчуциЧесънът се стрива на паста в хаванче заедно с морската сол.
2
Печен свински врат със зеленчуци 2Добавят се смленият черен пипер, риганът и червеният пипер. Налива се и олио и се разбърква, за да се получи паста.
3
Печен свински врат със зеленчуци 3Месото се поставя в тава и се натрива с пастата.
4
Печен свински врат със зеленчуци 4Лукът и морковите се обелват, режат се наедро и се слагат в тавата. Наливат се бульонът и виното и се пускат дафиновите листа.
5
Печен свински врат със зеленчуци 5Пече се 30–40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. След това температурата се намалява на 140 градуса и ястието се допича за 2–3 часа, покрито с алуминиево фолио.
6
Печен свински врат със зеленчуци 6Месото се изважда, а сосът се прецежда и се редуцира.
7
Печен свински врат със зеленчуци 7Морковите за гарнитурата се белят и се слагат в тава, заедно с добре измитите, но необелени картофи и главата чесън. Овкусяват се със сол и черен пипер и се залива с олио. Пекат се на 140 градуса за 2 часа заедно с месото.
8
Печен свински врат със зеленчуци 8Когато зеленчуците са готови, картофите се натрошават.
9
Печен свински врат със зеленчуци 9Морковите се режат на кубчета, а чесънът се изстисква.
10
Печен свински врат със зеленчуци 10Грахът се бланшира в подсолена вода и се отцежда.
11
Печен свински врат със зеленчуци 11Зеленчуците се смесват в голяма купа.
12
Печен свински врат със зеленчуци 12Прибавят се маслото, нарязаният копър и сол на вкус. Разбърква се, докато маслото се разтопи.
13
Печен свински врат със зеленчуци 13Месото се поднася с гарнитурата и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2016
Получи се много вкусно. Месото стана много крехко.
5.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2016
Страхотна рецепта! Аз направих пюре от зеленчуците :)
4.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Емилия, когато печем без вентилатор, градусите се увеличават с още 20. Може да използваш месо от свинска плешка, но времето за печене най-вероятно ще е различно.
3.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2016
Ако се пече в обикновена фурна, променят ли се времето и температурата на печене ? Може ли с плешка ?
2.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2016
Моето парче месо е 800-900 г, затова сипах наполовината от течностите, дано се получи. От много време си бях намислила да изпека цяло парче месо, но не знаех как.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта